post hoc, ergo propter hoc

Månad: februari 2008

FIS gräver sin egen grav!

Nä, nu måste jag få ventilera en sak. Jag var själv längdskidåkare som ung och man satt blev ju då även intresserad av att titta på skidor och se hur det går för dom svenska skidåkarna. Intresset fortsatte även efter att jag lagt av och det var bra underhållning. Men nu är längdskidor oftast väldigt tråkigt att titta på med hur mycket massstarter som helst, det är ju inte spännande längre förän dom sista kilometrarna, hur kul är det att se femmilen när den är ett enda långt tåg i 48 km innan något händer, inte alls!

…och då gnäller FIS över sviktande tittarsiffror… det är väl rätt åt er!

Men nu verkar det ju som om det är smurfar som jobbar på FIS. Hur fan kan man INTE diska Finland som uppenbart körde fel. Skitsamma om det är dåligt skyltat eller att hon inte tjänade på det, det är åkarens ansvar att veta hur banan går. Jag har varit med om likande händelser i både cykelsporten och på längdskidorna, det var diskning utan pardon! Tänk om man skulle linda in ett hel skog med exakt bana när det gäller mountainbike, det går ju fan inte. Här är det ju dessutom skidspår och man har kört banan flertalet gånger innan. SKÄRPNING FIS!!!

Tycker det även är dåligt av SVT att anse att det är väl rätt ändå att Finland inte diskades, det är ju synd om finskan som körde fel. Men återigen, HON ÅKTE FEL!!! Ni satt ju själv å snackade om att detta måste man diska även om det var dåligt skyltat, det var ju åkarens ansvar. Tråkigt att ni inte kan stå för det ni först säger utan vänder kappan efter vinden. SKÄRPNING SVT!!!

Besviken på fansen!

Ja, nu blev jag besviken på Luleå fansen, rent av förbannad. Vad hjälper det att hoppa på och hata ledningen och tränarna? Inte ett skit, det är trots allt spelarna som måste göra jobbet och dom försöker ju, det blir ju inte heller lättare för dom när ”vi” fans beter oss som vi gör. Vad hände med 100% Luleåhjärta???

Den nye finske målvakten var ju en flopp såhär långt men vad ska vi göra när vi har en begränsad budget? Trolla med knäna och hoppas på det bästa?

Det hjälper knappast heller att sparka tränarna, det är inte dom som är roten till det onda.

Jag tror all den turbulens som varit kring laget det senaste året har påverkar spelarna och ledarna mer än vad man vill erkänna. Jag tror en idrottspsykolog hade varit en bra idé att anlita. Det kanske man redan gjort men det tror jag inte.

Nä, det som gäller nu är att även vi fans jobbar dom sista matcherna med att stötta vårat lag och inte ägnar så mycket tid att hoppa på tränare och styrelse!! KOM IGEN FÖR FAN!

Sanna, vilken grym tjej!

WOW! Susanna Kallur världens snabbast kvinna på 60 meter häck. Det är grymt bra att vara världens bästa genom alla tider även om det är den kortare distansen och absolut inte lika viktig, men att slå ett 18 år rekord från en tid när alla dopade sig till frukost är dock mycket bra.

Sedan var det tråkigt att Charlotte inte lyckades på sprinten idag, målgången blev ju konstig, såg ut dom om skidan fastnade i ”snön” men jag såg nog snett då ingen annan verkar ha sett det å jag kan inte bevisa min teori heller. (Dom visade det precis på teven). Enligt Charlotte själv så tappade hon balansen då hon inte stod i spåret. Segt också att Emil stod på öronen i finalen.

Tråkigt också att det går segt för skidskyttarna. Dom verkar inte vara helt i form och skyttet kunde vara lite bättre. Men det var i alla fall bättre idag än igår när det gäller skyttet. Nu får jag hoppas att min gamla klasskamrat får chansen på någon distans.

Länkar:
DN: Kallur klippte rekordet
Aftonbladet: Världsrekord av Sanna Kallur
Expressen: ”Det känns helt sjukt”

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑