post hoc, ergo propter hoc

Månad: januari 2008 (Sida 1 av 2)

Min hemstad på tapeten

Då har min hemstad gjort en massa andra städer sällskap i det meningslösa våldets klubb när en man i morse sköts i halsen. Som tur var överlevde han övergreppet men gärningsmannen som är misstänkt för mordförsök är på fri fot. Tydligen ska ett 40-tal poliser deltaga i jakten och så många poliser har väl aldrig varit i ?????????.

????????? är ju känt för att vara en idyll med en fantastisk natur för alla typer av friluftsmänniskor. Vi har dessutom ett gymnasium med sportinriktning för alpint, skidskytte och längdskidåkning. Just nu är dessutom tre skidskyttelandslag på träningsläger i ?????????. Bl.a Tyskland med den otroligt söta tösen Magdalena Neuner.

Nog om det.

Det enda som kan komma i närheten av detta skottdrama var en händelse för ett antal år sedan då två invandrarfamiljer (och pizzabagare) hamnade i luven på varandra och beväpnade sig med diverse tillhyggen men jag vet faktiskt inte så mycket om den händelsen. Ryktena man hörde var just rykten och säkert rätt mycket överdrivna.

Annars är det väl vanligt att förfriskade människor pucklat på varandra men att folk blivit skjuten har jag inte något minne av ha hänt så länge ????????? haft statsrättigheter. Då har jag ändå varit intresserad av ?????????? historia.

Bra måndag

Det blev faktiskt en rätt bra måndag. Men Luleå kunde inte få till den där berömda pricken över i-et. Men det som hände var grymt bra. Först så fick jag tillbaka tentan i Kommunikationselektronik och jag hade G på den. Härligt, ingen omtenta. Sedan fick jag veta att jag har fått extrajobbet jag sökte. Ska jobba med kundtjänst igen. Det innebär förhoppningsvis jag även har jobb till sommaren. Sedan så kom dom 2 GB ram-minnen jag hade beställt. Riktigt jävla härligt med andra ord.

Grattis Emil!

Har ju haft problem med att komma ihåg att det är på kvällarna som längdskidtävlingarna körs. Har ju lixom andra rutiner på kvällarna än att se på sport. Men igår lyckades jag bläddra mig in på rätt kanal, men det var bara av en slump. Men tur var väl att man gjorde det.

För det var riktigt imponerande körning av dom tre svenska herrarna, trots att Bryntesson blev diskad och Lind föll som en fura. Såg förresten nästan ut som om Lind medvetet med staven försökte fälla sin baneman och del lyckades han ju med. Förstår dock inte varför han gav upp när han blev trängd av kanadicken i b-finalen.

Jaja, Emil var ju givetvis mest imponerande. Han körde så taktiskt rätt hela tävlingen egenom. Att han dessutom lyckades öka farten och köra ifrån dom på upploppet var bara grymt. Grattis Emil!

Kolla in:
Emils hemsida
DN: Första världscupsegern för Jönsson

Ny DVD-spelare

Ja, efter en hel del tids av strul beslutade jag idag att köpa mig en hel ny DVD-spelare modell enkel. Det blev en Philips DVP3142 som jag köpte på ElGiganten. Den är rätt liten och har väl allt jag ville ha. Den har dock inte DTS eller en HDD som den tidigare Centrum-skiten hade. Men en del saker finns på den som jag saknat.

Framför allt ett minne som gör att man kan stänga av spelaren mitt i det man tittar på och sedan fortsätta där man slutade se. Även om man tittat på något annat emellan. Detta fungerar på dom fem senaste skivorna man haft i spelaren. En annan bättre sak är en betydligt mycket tydligare dosa.

Den ”gamla” var full med knappar och hade inte någon som helst logiskt design. Ja, det är ju sista gången jag köpt en B-märke när det gäller elektronik.

U till 5

Ja, skönt att kunna förbättra den tenta jag skrev i Introduktion till programmering från underkänt till en 5:a och jag missade endast 2 poäng.

Annars vill jag gratulera Björn Ferry till sin första seger i världscupen. Missade faktiskt det då jag lyssnade på hockey. Men såg sedan intervjun och det var en rolig kommentar Ferry hade om att inget var säkert fören mållinjen var passerad.

”Nån åskådare kan ju komma och sno skidorna” Kändes som en typisk Ferry-kommentar.

Härligt också att Anja fick till en pallplats idag i störtloppet.

Läs mer:
DN: Ferry tog första segern
DN: Pärson tvåa i Cortina
Aftonbladet: Ferrys sköna VM-besked

Tokigt söt robot!

Satt och strösurfade lite på morgonen och hittade en blogg med tips på filmer som kommer och en av dessa blev jag smått kär i. Det är såklart den animerade filmen om sopsorteringsroboten Wall-E som varit ensam på en intergalaktisk soptipp i 700 år.

Mer än så säger jag inte, men tycker definitivt ni ska se dom två teaser-trailers som finns. Sedan har jag ju lagt upp en bild på den tokigt söta roboten.

Länkar:
Wall-E Trailers

Åter i ”staan”

Ja, men jag vet absolut inte varför man kallar ???????????? för ?????. Resan startade faktiskt på Skedomsmon då jag där kunde kliva på bussen som skulle ta mig till ???????????? för vidare transport till Ske-å. Gick faktiskt ruskigt fort tycker jag. Jag sprang på en bekant i ????? som skulle till ????, var ett jävla skitväder där faktiskt med regn.

Väl på bussen norrut bytte jag snart till affärsklassen för 90 kr extra och tror faktiskt det var värt det. Var framme i ett huj. Hade touchen med mig och lyssnar just nu på Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson, en väldigt bra bok måste jag inflika.

I staan blev det sedan en promenad hem med tunga väskan, vägde den när jag kom hem men trodde den skulle vägt mer än dom ca 20kg som vågen visade. Sedan var det bara att pack upp och kolla så allt stod rätt till. Ingen verkar ha varit här under dom två veckorna jag var borta men blommorna hade klarat sig rätt fint.

Efter det var det bara att åka och handla och sedan har jag bara tagit det lungt och laddat inför att vardagen ordentligt ska komma igång. Ska snart krypa till kojs.

Men först måste jag ju bara få skriva grattis till Charlotte Kalla till segern och Anna Hansson till 13:e platsen. Anna har väl alla glömt bort i Kalla-hysterin, men det kan vara skönt det med att få ännu mera tid på sig att koncentrera sig på skidorna. Annars finns det ju sjuk mycket likheter med Annas säsong och den säsong Kalla hade förra året. Det kanske blir en kamp mellan Charlotte och Anna om slutsegern nästa år.

Givetvis är dock denna hysteri kring Kalla befogad. Det händer inte så ofta att en så ung idrottare gör liknande genombrott i sin idrott. Nu är längdskidor inte en väldigt stor sport, men en otroligt tuff, jag vet av erfarenhet från mitt eget utövande. Så att såhär ung gå och vinna den tuffaste tävlingen i skidsporten ska uppmärksammas.

Men nu hoppas jag att vi alla i Sverige låter Kalla få vara sig själv och att alla låter tösen få utvecklas och fundera på hur mycket livet har förändrats, om nu något gjort det. Vi måste få låta henne att andas.

Jag måste även få inflika att det nu känns ännu mäktigare att ha träffat denna makalösa tös, att få skaka hand med henne och se hur hon ger allt, även under träning. Det är ett minne som förmodligen kommer följa med mig hela livet. Wow!

Jag vill även säga grattis till Småkronorna, det var ett skitroligt JVM ni bjöd oss tittare på och det var ett välförtjänt silver ni tog med er hem till Svea Rike. Jag hoppas att ni även kan känna så snart, men jag tror att ni fortfarande är besvikna över hur nära guldet faktiskt var. Det blev ett väldigt snopet slut i ”sudden”, och så vill man aldrig att det ska avgöras. Men än en gång! Grattis grabbar!

Till sist! Kalla, vilken källa till inspiration!

Så skönt

Det ska faktiskt bli riktigt skönt att åka hem imorgon. Slippa familjen. Jag är ju så passa gammal nu att jag inte borde bli tjatad på och få pikar från min mor. Hon måste vara världsbäst på det. Man får heller inte ha egna åsikter och säga något vid middagsbordet utan att mamma ska komma med en åsikt eller ha en invändning. Pappa är betydligt bättre på att vara tyst och inte säga något. Men det hela kanske beror på att jag och mamma är väldigt lika varandra som personer, även min yngre syster har samma egenskaper.

Kanske är därför pappa gång efter annan inte hört vad mamma säger. Han har lärt sig att filtrera bort hennes röst ibland.

Min lillasyster å andra sidan är en egoistsitk liten tös som aldrig ger sig om hon har fel. Jag var själv sånn när jag var yngre och hoppas att min syster nu när hon snart blir 20 börjar växa ifrån det. Jag klarade av det. Mamma har dock ännu inte insett att hennes barn nu är vuxna och vill leva sina egna liv och bestämma själva vad man vill göra med sin tid. Vill jag sitta vid datorn ska jag fan få göra det utan att mamma pikar och säger att du måste ju röra på dig.

Jag har faktiskt haft den åsikten länge att det nog var min mor som gjorde att jag blev less på så många idrotter som ung och att min talang inte utvecklades. Hon lade sig helt enkelt i för mycket i det jag gjorde, eller inte gjorde. Tränade. Men är man en 14,15,16,17 år så vill man inte alltid träna, speciellt inte när man har lust. Det var riktigt jobbigt att hålla på med en idrott en längre tid, då man alltid ibland hamnar i svackor i sitt liv, det går inte att träna varje träningspass man planerat, ibland måste man få vila och göra något annat, men mamma var riktigt bra på att ge mig dåligt samvete.

Tillslut gav jag upp dom flesta idrotterna då det inte längre var skoj, mest för att mamma hela tiden tjatade om att man skulle träna.

En annan sak jag måste få avreagera mig är hur mina föräldrar behandlar min lillasyster. Min syster lider nämligen lätt av barnreumatism och har svårt att göra vissa saker. Men om mina föräldrar hela tiden gör dessa åt henne hur ska hon då kunna lära sig klara av dom själv. Det finns massor med barn i världen som har bra mycket svårare än min syster men mina föräldrar ska hela tiden skydda syrran. Man skjutsar henne hit och dit trots att hon kunnat ta eget körtkort i 1,5 år, som dom dessutom ska betala.

Men jag tror heller inte min syster vill växa upp, hon har hela tiden varit omogen för sin ålder. Hon kan fortfarande tjura som en liten bäbis ibland om hon inte får som hon vill. Det är ett under att hon lyckats hitta en pojkvän som är ännu mera undergiven då det i den relationen är syster som är den som bestämmer. Kan faktiskt dra paralleller mellan den relationen och den min far och mor har.

Detta skulle jag dock aldrig kunna ventilera med min familj, då skulle nog en mindre kärnexplosion ske. Jag tror faktiskt det ligger en hel del skilda åsikter under utan som vill komma ut, och gör dom det vet jag inte vad som händer.

Nästa år hoppas jag inte att det blir två veckor ”hemma”. Det skulle nog inte gå. Dom undrade om jag ville komma tillbaka vid påsk med det tackar jag nog nej till. Måste också se till att jag får tag i ett sommarjobb där jag bor nu för att vara ”hemma” i sommar i flera veckor skulle fan inte gå. Om nu inte det löser sig på ett annat sätt.

Ni som läst detta kanske tycker det är makabert att tycka så om sina föräldrar och syster, men alla har sidor som inte är så trevliga och just nu var jag tvungen att skriva detta. Givetvis älskar jag min familj och skulle gör allt för dom, och det vet dom.

Jaaa! Småkronorna i final!

Det har varit en nervös fredag, först se på Kalla som inte gjorde oss besviken. Sedan var det dags för Småkronorna att ta sig till final i JVM. OCH MAN LYCKADES! Helt grymt. Figrens kvittering var så kylig sedan var avgörandet en riktig kämpainsats av Backlund. Wow!

Läs mer:
DN: Sverige är i JVM-final

« Äldre inlägg

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑