post hoc, ergo propter hoc

Författare: eriohm (Sida 1 av 27)

Ett nytt år

Är åter på hemmaplan och insåg just en sak. Glömde förtydliga en sak i mitt förra inlägg när jag satte en asterisk* vid ett ord. Så, får förtydliga nu.

hemstad för mig är staden där jag för tillfället bor.
födelsestaden är där jag är född och uppvuxen.

Så, då har jag fått det ur världen. Är som sagt hemma igen och jobbade i fyra dagar (ja, även helg) innan jag nu fått tre dagar ledigt då jobbet hade stängt över nyår och jag är ledig på onsdagar p.g.a. att jag jobbar varannan helg.

Var rätt mycket att göra på jobbet då det blev manfall p.g.a. sjukdomar. Sedan hade också en annan kollega fått ledigt vilket var synd, men det var hen ändå värd.


Luleå Hockey

Varit supporter i flera år och kan knappast klassas som medgångsdito då det enda SM-guldet jag fått uppleva inträffade för 23 år sedan nu i vår och man ska absolut inte vara ett lag för det i vår heller.

Men av någon konstig anledning så har man lett serien och har för tillfället bäst poängsnitt av alla lagen i SHL. Detta trots att man t.ex. tappade poäng mot botten laget Timrå på hemmaplan i fredags.

Därför var det extra skönt att dom kunde slå Mora på bortplan i söndags med klara 7-4 vilket inte var ett resultat som speglade matchbilden då det gjordes mål på lite vad som helst, av båda lagen.


Annars så håller jag även på Spurs, Flyers och Patriots. Tur man har Patriots så man får ”vinna” nån gång då och då. Fast det är egentligen också det lag som jag har sämst koll på.

Flyers och framför allt Luleå är mina lag men började hålla lite på Spurs för några år sedan, mest för att jag och min far ska ett gemensamt lag att hålla på och snacka om.


Annars då? Har tyvärr åter igen en klump i magen och vet precis varför. Jag är verkligen en stor idiot ibland och nu vågar jag verkligen inte erkänna det för viktiga personer i mitt liv.

Förhoppningsvis kan jag ta tag i och fixa detta om drygt en månad när min provanställning övergår till tillsvidare och jag kanske får en liten löneförhöjning.


Mitt psykiska tillstånd hjälps sedan tyvärr inte av att jag stör mig på skitsaker. Som att folk inte går på rätt sida, eller att bilister inte blinkar när dom t.ex. ska lämna en rondell.

Jag vet att flera också stör sig på detta, men för mig blir jag rent fysiskt förbannad och upprörd. Inte en hållbar situation.

Att jag stör mig på kommunens usla snöhållning (?) av gång- och cykelvägarna eller att det luktar, nej stinker, cigarettrök i trapphuset är dock mer normalt.


Nytt år var det

Sov in det nya året på den bäddmadrass jag fick i julklapp. Skönaste sovupplevelsen jag kan minnas. ”Firade” annars nyåret helt själv utan skumpa och annat gott.

Idag har också varit en bra dag. Fått en hel del gjort faktiskt. Blev som traditionen säger pizza idag till middag, men denna blev hemlagad och nu så har jag pizza att ta med som lunch till jobbet.

Har även storstädat köket och kört tvättmaskiner. För första gången på länge är tvättkorgen i stort sett tom.


Nä, dags att vika lite tvätt, ta en dusch (ska faktiskt slätraka mig för första gången på länge) och sedan göra lite kvällsfika.

be yourself;

everyone else is already taken

oscar wilde

Kanske dags att skriva något…

Vet inte vilken nystart i ordningen detta blir men jag hoppas att detta blir den blogg jag verkligen kommer att uppdatera med jämna mellanrum.

Denna bloggen är också den sammanslagning av dom två tidigare jag drev. Jag hade dels en blogg jag startade redan 2006 som var anonym. Samt en offentlig hemsida/blogg där jag hade CV och skrev om min cykel till exempel.

Nu har jag sammanfogat dessa två i denna anonyma blogg och försökt att censurerat så mycket som möjligt av innehållet som gör att folk kan lista ut vem jag är.

Sedan är egonprint mitt spelnamn när jag spelar på nätet, inte för att jag gör det så mycket nu för tiden men lite multispelande blir det. Det kommer väl heller inte göra så mycket om någon listar ut vem jag är


Sitter just nu i matsalen (?) hos föräldrarna och skriver detta. Har firat jul med en av mina syskon och hens familj tillsammans med våra föräldrar. Mitt andra syskon är med sin respektive på annan ort.

Blev en förvånansvärt bra julafton för undertecknad då jag fick både bäddmadrass, skridskor och Luleå Hockey-saker (t-shirt och mugg). Har försökt hitta spolade isytor i hemstaden* men appen som kommunen tillhandahåller är lite sådär.

Men Luleå Hockey alltså. Jo, det är det viktigaste laget i mitt hjärta. I NHL håller jag på Philadelphia Flyers, i Premier League på Tottenham Hotspurs (ärvt av pappa) och sedan håller jag på New England Patriots så man får vinna nån gång.

I övrigt är jag väldigt sportintresserad även om intresset har minskat mycket dom senaste åren så hänger jag mycket på sportnyhetssidor. På sommaren är det främst cykel som gäller och jag cyklar MTB (mountainbike) själv och på vintern är det hockey även om en hel del skidor (längd, tvären och gevär på ryggen) också lockar mitt intresse.

Andra intressen jag har är IT/datorer samt tv-serier och film. Jag är utbildad inom IT men jobbar just nu faktiskt som cykelreparatör/verkstad på en sportbutik i staden jag bor. Tanken är väl dock att jag även ska jobba med den webbshop jag arbetat med under hösten men vi har inte lanserat den ännu.


WordPress alltså. Jo, dom första inläggen som finns i denna bloggs arkiv skrev på WordPress.com för alltså typ 12 år sedan. Då hade jag redan i några år lekt med systemet på webbhotell och 2005 byggde jag hemsidan till MTB-SM i just WordPres.

Nyligen släpptes så 5.0 Bebo (efter kubanska jazzmusikern Bebo Valdés). I samband med det så släpptes även den nya redigeraren Gutenberg som varit under utveckling under en tid och som skapat en hel del delade mening hos dom riktigt WP-proffsen.

Personligen tycker jag att det nya systemet med block är rätt trevligt och skrivupplevelsen känns bättre än tidigare när man inte använde HTML-redigeraren.

Sedan har jag faktiskt denna upplaga av bloggen på ett gratis webbhotell med riktigt bra funktioner. Dels så har dom SSD-lagring, SSL-cert och cPanel. Visserligen så är lagringen bara 128 MB men för en textbaserad blogg borde det räcka.

Funderar dock visserligen på att kosta på mig det billigaste paketet för lite mer lagring, men då blir det typ 250 kr/år. Har tidigare lekt med både DigitalOcean och billigare webbhotell som ManuFrog men ber er nu ta en titt på WordPlus.host, min hemsida ligger på servrar i Frankrike.

Men det får vara allt för nu, blir kanske ett inlägg sedan ikväll för att skriva om dagens match i SHL mellan Frölunda och Luleå.

Nästan ett år senare…

Man kan väl lugnt säga som så att det senaste året inte alls blivit som jag hoppats eller tänkt mig. Det är ju rätt mycket som har hänt så så tänker inte gå in på allt men lite vill jag berätta.

Bipolär

Nu visade det sig att att jag inte är bipolär men att jag lider av en ”recidiverande depressionsproblematik samt autistiska personlighetsdrag”. Recidiv är ett fint ord och betyder väl egentligen att jag får återkommande problem med depression. Mer finns att läsa här. Rätt intressant läsning.

När det kommer till det autistiska personlighetsdraget måste jag väl erkänna att det finns en del autistiskt med mig. Jag stör mig otroligt lätt på saker som inte stämmer, saker som inte är logiska eller när folk inte följer lagar och regler (felparkerare, inte blinkar etc). Detta kan göra mig rejält irriterad och ibland onödigt, vill inte säga aggressiv, men det kanske är ordet som bäst passar in.

Arbetslös

Med tanke på det som skrivits här ovanför så är det kanske inte så konstigt att jag fortfarande är arbetslös. Jag trodde dock inte det skulle gå såhär långt. Jag har ju bra utbildning och bra erfarenhet men litar inte riktigt på min referenser. Men mina psykologiska problem och flera korta anställningar ligger mig nog i fatet.

I våras fick jag hjälp med Stöd och Matchning av AF och StudentConsulting, men det blev var nog inte rätt väg att gå. Jag började faktiskt må sämre och tillslut blev jag sjukskriven. Efter sjukskrivningen ska jag nu få hjälp av AF via Stöd och Utvecklingsgarantin och tack vare diagnosen från psykologen har jag fått en kod för funktionsnedsättning som förhoppningsvis hjälper mig tillbaka till arbetslivet.

Tyvärr så maler myndighetens kvarnar väldigt långsamt och först i morgon ska jag träffa någon på AF igen. Jag förväntar mig dock inga klara besked, men det är väl bättre än inget.

KBT-behandling

Utlåtandet från psykologen ledde också till att mitt ärende skickades tillbaka till Hälsocentralen för vidare behandling och man tog där beslutet att få mig inskriven på KBT-behandling. Jag måste verkligen säga att detta är sjukt intressant och det är synd att det snar är slut, skulle gärna gått in på flera saker djupare.

Men det känns verkligen som om att det hjälper, jag tror t.ex. inte att jag hade skrivit detta inlägga utan det. Men jag kommer nog vilja fortsätta träffa en kurator även efter behandlingen är över.

Ljudböcker

Har mest blivit upprepning av en massa gamla ljudböcker så som dom brittiska med Stephen Fry som uppläsare, men även Liftarens Guide till Galaxen (då också på engelska). Sedan lyssnar jag givetvis en massa på Millenium-trilogin.

Det har ju dock kommit en fjärde bok i Millenium Universumet, denna gång skriven av David Lagercrantz. Man får stöta på en hel del nya karaktärer, med samtidigt har vissa karaktärer konstigt nog försvunnit. Väldigt konstigt med tanke på i vilka kretsar som handlingen utspelar sig i. Jag stör mig också på att han retconnat vissa karaktärer.

Då jag typ bara ”läser” böcker genom att lyssna på dom genom ljudbok gillar jag inte heller Stefan Sauks uppläsning av böckerna och ger många karaktärer en konstig ton. Lite konstigt att byta uppläsare från Reine Brynolfsson, men han kanske inte vill eller kunde läsa upp boken.

Nystart, nytt namn på bloggen

Fast nytt är det egentligen inte. Denna bloggen har haft en rad olika namn genom åren, men det första namnet den hade var faktiskt detta. Sedan jag lärde mig innebörden via ett avsnitt av The West Wing (faktiskt seriens andra avsnitt, 1999) har det följt mig genom livet.

Detta handlar alltså om ett logiskt felslut. Bara för att något händer (B) efter en annan händelse (A) betyder det inte att B påverkades av A. Det är dock många som använder sig att detta logiska felslut för att förklara saker. Framför allt många politiker och andra som vill påvisa saker.

T.ex. Sverige har ökad invandring, Sverige har även fått ökade anmälda våldtäkter. Den ökande mängden anmälda våldtäkter beror på invandringen. Klassiskt logiskt felslut.

Utan att ha kollat upp det beror nog den ökande mängden anmälda våldtäkter på att fler kvinnor vågar anmäla. Inget annat.

when you are depressed you don’t control your thoughts,
your thoughts control you

Hur ärlig kan man vara?

Ett klassiskt ordspråk lyder Ärlighet varar längst men frågan är hur ärlig man kan vara på internet utan att lägga krokben på sig själv. Eftersom denna blogg ska vara ett ställe där jag på ett positivt sätt marknadsför mig själv känns detta som en svårt balansgång. Jag vill ju samtidigt visa hur jag är som person och vad man kan förvänta sig av mig som person men att berätta om allt kanske inte är bästa i längden.

Jag vill berätta om hur mitt liv har varit och vad det är för omständigheter som tagit mig till en situation jag nu befinner mig i. Det är dock svårt att veta om jag vågar berätta om allt. Som dom flesta har även mitt liv varit en berg-och-dalbana i positiva och negativa perioder. Dock tror jag att mitt liva nog varit lite tuffare än dom flesta andras. I alla fall hoppas jag det.

Det kanske låter lite konstigt men jag vill inte att någon annan (förutom några riktigt elaka mördare, diktatorer och liknande) ska uppleva det liv jag har levt. Samtidigt så vet jag att det finns andra som haft det ännu tuffare. Nu ska ju inte livet vara serverat på ett silverfat, man ska ju få kämpa lite, jag hade dock uppskattat det om mitt liv varit lite enklare.

Jag har ju bra hälsa, i alla fall den fysiska, jag har en bra utbildning. Men det här med att hitta ett stadigt jobb och så jag får kontinuitet i mitt liv har jag inte alls lyckats med. Bara sedan jag flyttade till Umeå hösten 2015 har jag haft två olika jobb och i dagsläget har jag varit arbetssökande i över ett halvår. Det känns inte riktigt som jag har förtjänat detta.

Jag vill ju berätta om hur jag ser på mitt liv och varför det har blivit som det har blivit, men vågar man berätta om allt och vågar man uttrycka sina åsikter?

Bipolär

Ja, det är ju det jag förmodligen är. Det skulle förklara en himla massa om hur jag varit dom senaste säg 15-18 åren. Det förklarar också mina humörsvängningar och hur jag ibland kan vara när jag umgås med andra.

Annars är jag återigen arbetslös, denna gången kan det faktiskt berott på bipoläriteten då jag inte klarade av arbetet på ett bra sätt när det blev lite för mycket så arbetsgivaren avslutade anställningen i samband med att provanställningen avslutades.

Förvånande nog kom beskedet med bara en veckas varsel men jag fick dock betalt månaden ut men var således arbetsbefriad.

Min bipolaritet är förmodligen även orsaken till mina perioder då jag köpt en himla massa saker, teknikprylar som jag egentligen inte behöver men som jag köpt ändå, oftast på kredit eller avbetalning. Bland annat så har jag köpt mig en MacBook Air, fullständigt idiotiskt men på något sätt rationaliserade jag köpet för mig själv i våras.

Som vanligt är jag ensam och så kommer jag nog vara framöver och jag vet ärligt talat inte hur jag skulle kunna klara av en relation när jag knappt orkar med mig själv.

Just nu hoppas jag bara att jag får diagnosen bekräftat och får den hjälp jag behöver. Tyvärr är ju vården som den är och det verkar ta en jävla lång tid innan jag får träffa någon som kan ta hand om mig.

Familjen ska tydligen fira julen alla under samma tak, med morföräldrar, barn och barnbarn. Själv känner jag en massa likgiltighet inför julen. Jag kommer ju stuvas undan i nått obskyrt kyffe eftersom jag är singel. Som jag skrivit i något tidigare inlägg känner jag min aldrig så ensam som när jag är med min familj eftersom dom har varandra.

Jag önskar nästan att jag slapp vara där, har ju inte råd att köpa presenter och jag känner inte riktigt att jag vill önska mig något. Det finns ju saker jag vill ha, men med tanke på min ålder, det jag lånat av mina föräldrar och mina syskon har ju egna familjer dom bör tänka på att köpa klappar till.

Ska på torsdag träffa en läkare. Tanken från början var endast att han ska få kolla på en knöl jag har på ryggen. Knölen i sig är nog en fettknöl, men jag tror den trycker på något då jag ofta har ont vid knölen och så även armen på sidan knölen sitter och så även benet.

Men nu måste han även ta och titta på min hals och ena sidan av ansiktet. Min hals är konstigt öm och värk jag först trodde var tandvärk visade inga hål hos tandläkaren, men tydligen finns det någon nerv på sidan av ansiktet som kan orsaka smärta och då jag har ont i både över och underkäken kan det vara den.

Men nu får det vara nog för denna gången, ska försöka skriva lite oftare då det kan vara bra terapi att få ens tankar ner skrivna. Så slipper jag bara ha dom i min konstiga hjärna.

En onsdag i April

Jag har inte längre min MacBook Pro kvar och jag saknar den verkligen. Detta skriver jag dock på ett trådlöst Apple-tangentbord kopplat till min iPad Air 2. Men det är inte riktigt samma sak som en dator och jag var väldigt när att köpa mig en MacBook, den nya tunna 12″-saken. Jag lyckades dock hålla mig stången och det blev ingen.

Har länge tänkt att jag borde uppdatera bloggen, men det har dom du kanske märker inte har hänt. Mycket beror på som vanligt att jag har för mycket tankar och kan inte riktigt sortera dom i bruset i mitt huvud. Sedan har det hänt en del i mitt liv senaste året och fortfarande gör det så jag har inte riktigt orkat heller.

Annars är en nystart av mitt liv återigen pågående. Man kan fundera på vad för elakt jag gjort för att förtjäna ett liv som detta. Sedan har jag ju själv satt mig i dumma situationer, men om jag påverkats av det som hänt mig eller är ju svårt att svara på då jag inte vet hur jag blivit om jag inte utsatts för dom saker som jag utsatts för.

Hur som haver, det som faktiskt fick mig att leta fram det trådlösa tangentbordet var att jag ville skriva av mig angående en sak jag såg i en tv-serie och som stör mig rätt mycket.  Är det verkligen logiskt, eller verkligt att en person som hittar en död människa skriker sig själv halvt döv och släpper/tappar allt denne har i händern/handen?

Kan ju även fortfarande informera att jag trots en bit in på 30+ år och fortfarande är oskuld och aldrigt haft en flickvän. Det är fortfarande något speciellt med korta tjejer när det gäller mig, kan inte riktigt förstå varför men en tjej/kvinna som jag verkligen gillar är Lucy Liu.

Drömma kan man ju göra.

Sommaren är kort

Något annat går inte att påstå, när detta skrivs har vi haft två varma dagar och då var det så himla varmt att man inte orkade göra mycket alls. Sedan blev jag förkyld och träningen har det inte blivit mycket av.

Jag började startade istället upp en sida om mitt speciella intresse som fokuserar på ett annat sätt än dom sidor som redan fanns där ute. Men ärligt gör jag sidan mest för min egen skull om det sedan finns besökare som också uppskattar den är det ju bara en bonus.

Funderar annars på hur jag ska bryta med en bekant som jag inte alls trivs att umgås med. Vi är alldeles för olika och har blivit rätt less på honom då han vill ha en massa hjälp när det kommer till teknik men sedan inte väljer att lyssna på mina tips och råd.

Denna händelse har fått mig att upptäcka en sak om mig själv. Jag är väldigt kräsen när det gäller andra människor och jag stör mig lätt på andras ”fel och brister”.

Så, jag vet inte om jag vill ha någon nära vän som hör av sig i tid och otid och vill träffas. Jag trivs bäst när jag får bestämma över min tid helt själv och ska något ske ska det planerar väl i förväg så jag kan vara mentalt inställd på det. Är väl inte spontan om man säger så.

Annars så har bloggen fått ett nytt tema – igen. Det heter Ecto och är rätt trevligt. Men det krävde att jag fixade lite snyggare bilder som huvudbild och då kom jag på att jag kan ta bilder på Scarlett från Marvel-filmerna hon varit med i.

Kanske det var en halvdum idé att välja Scarlett då hon är så himla snygg kan bilderna  vara lite distraherande.

Ensam

Det är en väldigt stor skillnad på att vara ensam och att känna sig ensam. Exempelvis känner jag mig aldrig så ensam som när jag umgås med min familj. Mina föräldrar har snart varit lyckligt gifta i 40 år och mina systrar har båda långa relationer. Därför trivs jag inte speciellt bra när vi ska fira högtider och jag valde därför att inte åka till stan där dom ska vara och fira midsommar.

Att vara ensam bland dessa lyckliga människor och par är väldigt tråkigt och allt som oftast vill jag bara dra mig undan och vara för mig själv. Ensam.

Det hjälper inte heller att mina föräldrar, oftast min mor, tycker jag ska träffa folk och umgås. Det gör mig oftast bara irriterad men försöker alltid hålla det för mig själv, man vill ju inte göra sina föräldrar upprörda.

Jag är faktiskt övertygad om att jag kommer dö oskuld och utan närmare vänner. Jag tror dessutom att jag kommer flytta från Sverige på ålderns höst, kanske när mina föräldrar lämnat jordelivet då jag ändå inte står mina systrar nära och att jag då inte känner något behov av att bo nära dom när dom är lyckliga med sina familjer.

När det gäller andra saker så lär jag snart behöva flytta igen. Dom lade ner verksamheten efter bara ett år och mycket p.g.a. strul som andra personer orsakat i form av usla skrivna avtal. Man blir inte glad direkt.

Och vädret! Sämst!

Säsongen är slut

Egentligen har jag väl inte så mycket att säga. Luleås säsong tog slut i tisdags sedan man tappat 3-1 i matcher till 3-4, rätt uselt och Luleå var rätt usla dom tre sista matcherna. Gjorde in mål på över 7 perioder och det var rättvist att Frölunda gick vidare. Annars klarade sig MoDo kvar i SHL, Karlskrona HK vann den HockeyAllsvenska Finalen och spelar även dom SHL nästa säsong och idag tog sig även Rögle till SHL efter 4-1 i matcher mot Västerås.

Västerås som vann HockeyAllsvenskan spelar alltså inte i SHL nästa år. Vilket är lite av en skandal, vinner man HA borde man direkt bli uppflyttad, och blir man sist i SHL ska man åka ut. Den sista av dom 14 platserna i nästa säsongs SHL står mellan Leksand och Malmö, där Leksand leder med 3-2 i matcher och kan avgöra i morgon kväll.

Annars så kommer jag försöka skriva mer här och inget alls på Twitter framöver. Bara så ni vet.

Men nu får ni ha det så bra. Vädret kunde vara bättre.

Idioten bakom tangentbordet

Det är ju jag, jag skriver en massa strunt och hoppas att folk ska bry sig. Men vem jag är, är egentligen inte relevant. Men lite information ska ni få.

Jag är 30+, typ, men då jag varken haft flickvän och är oskuld så känns det verkligen inte som så. Bor gör jag givetvis norr om Limes Norrlandicus, och jag jobbar om dagarna.

I vissa fall är jag rätt smart, jag har ett logiskt sinne men är samtidigt empatisk och känslomässig. Jag är väl även helt okej allmänbildad också.

Men i andra fall är jag en stor jävla jubelidiot. Det finns ju en stor anledning till att jag är singel, jag vet verkligen inte hur jag ska uppvakta tjejer. Speciellt inte i Sverige, här går man ju inte på dejt.

Men annars så är jag helt jävla usel på att hantera min ekonomi, jag har väl i viss mån försöka köpa mig lycka och har där igenom dragit på mig skulder i form av lån och krediter. Det blir dyrt i längden.

Hade fått lite ordning på det i fjol, men det tog bara några månader innan jag var tillbaka i fällan. Att jag aldrig lär mig.

Sådär, då fick jag detta sagt. Ska försöka skriva lite mer om vardagen i nästa inlägg. Kan dock avslöja att det nya moderkortet till Speldatorn (jag haft på jobbet) kommer i morgon.

« Äldre inlägg

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑